Over ons

Welkom

Welkom bij CamperStops Belgium, het platform waar wijnbouwers, landbouwers, horeca-uitbaters, ambachtslieden en andere lokale ondernemers of gezinnen camperaars uitnodigen om te overnachten op hun accommodatie.

Weg van alle drukte overnachten op het platteland. Leuke gesprekken aangaan, gastvrije gezinnen ontmoeten, nieuwe vrienden maken en proeven van de lokale producten, … Genieten van de kleine momenten.

CamperStops Belgium is eenvoudig: een verscheidenheid aan campergastbedrijven (wijngaarden, boerderijen, hoevewinkels, brouwerijen, restaurants, …) en campergastgezinnen nodigen aangesloten leden van CamperStops Belgium uit om privé in een veilige omgeving te overnachten op hun accommodatie, voor een maximumperiode van 24 uur. Dit zonder enige betaling of aankoopverplichting.

 

Omdat CamperStops Belgium bescheiden begint en geen overbevolking wil bij de campergastbedrijven en -gezinnen, is het mogelijk dat er een ledenstop wordt ingelast. Bij aanvang van het platform zullen er enkel adressen in Vlaanderen zijn. De lijst met campergastbedrijven en -gezinnen breidt voortdurend uit. In de winter start de zoektocht naar adressen in Wallonië. Vanaf april 2021 zullen deze beschikbaar zijn voor overnachting.

 

Doel

  • Het bevorderen van binnenlandse reizen als extra pijler voor het binnenlands toerisme
  • Het aanbieden van overnachtingsplaatsen voor zelfvoorzienende campers
  • Het opbouwen van een positieve relatie tussen campereigenaars en campergastbedrijven of -gezinnen
  • Het ondersteunen en promoten van de lokale economie en de lokale producten
  • Het verbeteren van de kennis van regionale producten en culinaire tradities
  • Het stimuleren van duurzaam toerisme
 

CamperStops Belgium is een aanvulling op de bestaande overnachtingsmogelijkheden in België en zorgt voor een betere spreiding van het binnenlands toerisme.

 

De campergastbedrijven

Wijngaarden, fruitboerderijen, veeteelt- en akkerbouwbedrijven, lokale brouwerijen, biologische hoevewinkels en gezellige restaurants, bistro’s en B&B’s in dorpen op het platteland. U kunt door heel België reizen en als gast overnachten op één van de locaties van CamperStops Belgium.

Proef de verse, authentieke producten van de streek waar u verblijft, maak nieuwe vrienden en kom meer te weten over het dagelijks leven van uw gastheer of gastvrouw.

Voor de liefhebbers van het platteland is het nu makkelijker dan ooit om in het hart van de lokale gemeenschappen te verblijven en om een unieke vakantie te beleven.

Uw gastheer kan uw ervaren gids zijn door u mee te laten genieten van de smaken en sensaties van zijn producten. Deze zijn ofwel geproduceerd in de regio ofwel lokaal door de gastheer zelf; verser kan het niet.

 

De campergastgezinnen

Kom overnachten bij gelijkgestemden: gastvrije particulieren die één of meerdere plaatsen ter beschikking stellen voor een rustige overnachting.

Ideaal om nieuwe vrienden te maken of een aangename babbel te hebben. Logeren bij mensen die de streek kennen en u kunnen laten kennismaken met het mooie landschap voor wandelingen of fietstochten.

 

 

Verantwoordelijkheid CamperStops Belgium VZW

CamperStops Belgium is een platform waar campergastbedrijven of –gezinnen gratis overnachtingsplaatsen zonder aankoopverplichting kunnen aanbieden aan camperaars die lid zijn van CamperStops Belgium.

CamperStops Belgium kan nooit aansprakelijk gesteld worden voor de kwaliteit, de omgeving, het contact, de toegankelijkheid of de openingsmomenten van het campergastbedrijf of –gezin. Deze lijst is onbeperkt.

CamperStops Belgium kan nooit aansprakelijk gesteld worden voor de houding of het gedrag van de camperaar.

CamperStops Belgium kan nooit aansprakelijk gesteld worden voor schade, toegebracht door één van de partijen. Bij schade zullen beide partijen (gastheer/camperaar) onderling de toegebrachte schade regelen. CamperStops Belgium is niet gemachtigd om tussenbeide te komen. Wel is zij gemachtigd om persoonlijke gegevens te verstrekken aan de benadeelde partij.

CamperStops Belgium kan leden, campergastbedrijven of -gezinnen tijdelijk of definitief schorsen wanneer grote nalatigheden, het niet naleven van de afspraken/reglementen of zware tekortkomingen worden vastgesteld. CamperStops Belgium zal eerst in overleg gaan en trachten een oplossing te vinden. Indien er geen oplossing gevonden wordt, is CamperStops Belgium gemachtigd de schorsing door eenvoudig schrijven, via e-mail of telefonisch mee te delen. Een schorsing kan nooit aanleiding geven tot eis van enige terugbetaling of vergoeding.

 

 
error: Deze pagina is beschermd.