Camper gastbedrijf
of -gezin

De voordelen van campergastbedrijven of -gezinnen

 • U maakt deel uit van een erkende vereniging.
 • U legt nieuwe contacten die kunnen leiden tot langdurige vriendschappen en boeiende gesprekken.
 • De camperaars die lid zijn van CamperStops Belgium hebben de gedragscode (zie verder) ondertekend en weten waar ze zich aan moeten houden wanneer ze bij u komen overnachten. Geen wildgroei aan toevallige passanten.
 • U bepaalt zelf wie wel en wie niet toegelaten wordt op uw accommodatie.
 
 • U kan de leden kennis laten maken met uw bedrijf, uw werkzaamheden en uw producten of diensten.
 • U geeft de leden de mogelijkheid om te proeven van uw producten.
 • U steunt onrechtstreeks de lokale economie.
 • U laat de leden kennismaken met de omgeving, het landschap en de ontspanningsmogelijkheden.
 • Campergastbedrijven betalen geen lidgeld en hoeven geen kosten te maken. De deelname is gratis en de investeringskost is nul euro!
 

Gratis? 0 euro? Hoe kan dat?

        Omdat u:

 • enkel genodigden (geregistreerde leden van CamperStops Belgium) toelaat om te blijven overnachten als gast,
 • hen hiervoor natuurlijk niets laat betalen (het zijn immers uw genodigden),
 • hen niet verplicht iets te kopen (vrienden kopen vanzelf bij elkaar),
 • hen enkel een plaats aanbiedt voor 24 uur,
 • maximum 9 (Vlaanderen) / 3 (Wallonië) campers gelijktijdig toelaat,
 • geen veranderingen toebrengt aan uw accommodatie voor de genodigden.

 

 

Campergastbedrijf of -gezin worden

Werking

U bent een landbouwer, een kweker, een wijnbouwer, een camperaar, u hebt een eetgelegenheid of beoefent een ambacht …

U ontvangt gastronomische toeristen die nieuwsgierig zijn naar uw werk, voor een periode van maximaal 24 uur. Dankzij u weten ze waar ze in de beste omstandigheden kunnen overnachten en ontdekken ze uw gronden en uw lokale producten.

De opvangvoorzieningen zijn uiterst eenvoudig en de regelgeving is gunstig voor campergastbedrijven en -gezinnen die aangesloten zijn bij CamperStops Belgium: een mooie, toegankelijke en onbelemmerde locatie, een vlakke ondergrond. Een camper ontvangen kan niet eenvoudiger. Geen belasting, geen service is verplicht: de campers zijn volledig autonoom in water, sanitair, elektriciteit, …

 

Gratis ruimte op de website

De CamperStops Belgium website is een bevoorrecht communicatiemiddel tussen u en uw camperbezoekers, steeds up-to-date.

In deze ruimte kunt u uw feestelijke en gastronomische evenementen, seizoensevenementen, boerenmarkt, avondshow, … publiceren, maar ook uw gegevenspagina bekijken zoals de camperaars het zien, of foto’s toevoegen van uw eigendom. De informatie kan u zelf aanvullen of het door ons laten doen. De informatie up-to-date te houden, zorgt voor de aantrekkelijkheid van uw bedrijf.

 

Ontvang campers up-to-date met hun lidmaatschap

Het kan verleidelijk zijn om alle campers die u bereiken te verwelkomen. Immers, als ze je hebben gevonden, moeten ze vroeg of laat lid zijn geweest, toch?

Maar uw vrijgevigheid jegens niet-leden heeft nadelen voor camperaars die up-to-date zijn met hun lidmaatschap, houders zijn van een gastenkaart en een geldige voorruitsticker hebben. Toon respect voor de leden van CamperStops Belgium.

Iedereen zonder onderscheid verwelkomen, gaat in tegen de bedoeling van het platform en komt niet overeen met de filosofie van CamperStops Belgium.

Geef voorrang aan campers die de gastenkaart en de sticker voor het lopende jaar hebben: in overeenstemming met de gouden regels van CamperStops Belgium dragen camperaars met een geldige gastenkaart en de sticker voor het lopende jaar bij aan de kwaliteit van het platform. Zorg ervoor dat degenen die het spel spelen, geen plaatsen ontdekken die worden ingenomen door degenen die verouderde gastenkaarten gebruiken.

Door leden van CamperStops Belgium te bevoordelen, waardeert u onze inspanningen om het platform in stand te houden en uw huidige beperkingen te respecteren, die elk jaar worden bijgewerkt (sluitingsdagen, aankomstdeadline, enz.). Door zomaar iedereen toe te laten, worden leden van CamperStops Belgium  benadeeld t.o.v. camperaars die geen lid zijn en geen gedragscode ondertekend hebben.

Camperaars zonder gastenkaart zijn niet traceerbaar bij eventuele schade of overtredingen van afspraken en regels.

 

Gastenkaart en sticker voor het lopende jaar: camperpaspoort

Vraag bezoekers naar de gastenkaart. Dit eenvoudige verzoek stelt onze camperleden veilig en beschermt u tegen mogelijk onheil of bedriegers: de geloofwaardigheid van alle gastheren en het hele platform staat op het spel!

Elke gastenkaart is genummerd. Het certificeert de camper voor de kwaliteit van “CamperStops Belgium gast” voor het lopende seizoen. We vragen bezoekers om deze te presenteren wanneer ze u bij aankomst begroeten.

Leden plakken ook de sticker op de voorruit van hun voertuig, een onmiddellijke visuele manier om te checken dat het een “CamperStops Belgium lid” is.

Onder het groeiende aantal campers tonen actieve leden van CamperStops Belgium hun solidariteit en hebben ze respect voor hun gastheren. Geef hen een voorkeursbehandeling en een bevoorrecht welkom: ze betalen u terug!

Elk campergastbedrijf of -gezin verbindt zich ertoe een jaar lang gratis campers, voorzien van de originele voorruitsticker van CamperStops Belgium voor het lopende jaar, en houders van een geldige gastenkaart voor het lopende jaar, te verwelkomen.

De formule maakt authentieke ontmoetingen tussen camperaars en gastheren mogelijk, waardoor ze hun gronden en hun producten kunnen ontdekken.

De selectie van campergastbedrijven en -gezinnen, is strikt voorbehouden aan leden van CamperStops Belgium die reizen met volledig autonome camper (water, sanitair, elektriciteit, afval, enz.).

 

Gedragscode voor camperaars die lid zijn Camperstops Belgium

Onderstaande regels moeten kandidaat-leden ondertekenen alvorens zij deel kunnen uitmaken van het platform. Dankzij deze regels bent u als campergastbedrijf of -gezin verzekerd van de erkenning en de appreciatie voor uw werk, uw gezin en uw eigendom:

 • Omdat onze gastheren u niet kennen is het belangrijk om de CamperStops Belgium sticker op uw voorruit te plaatsen. Dit bewijst dat u lid bent en dat u de regels en de gedragscode heeft gelezen en aanvaard. De sticker is gekoppeld aan het geregistreerde voertuig en de daaraan verbonden nummerplaat.
 • Bied uzelf aan bij de gastheer en toon hem uw persoonlijke gastenkaart. Hij zal het nummer van uw gastenkaart noteren in een logboek. Stel uzelf voor zoals u dat doet bij vrienden.
 • De gastenkaart staat op naam en de daaraan verbonden paspoortgegevens en het lidmaatschapsnummer zijn persoonlijk. Misbruik maken van de gastenkaart of het uitlenen aan niet-geregistreerde leden leidt tot de onmiddellijke en definitieve schorsing van het lidmaatschap.
 • Gebruik geen verouderde gastenkaart, uit respect voor de gastheer die ondertussen mogelijk zijn informatie en/of voorwaarden heeft veranderd of die gestopt is met het ter beschikking stellen van zijn accommodatie, en ook uit respect voor actieve camperaars die lid zijn.
 • Alleen de online gids bevat de contactgegevens van bevestigde gastheren die er alles aan doen om u te verwelkomen!
 • Het kopiëren of verspreiden van de lijst van de campergastbedrijven of –gezinnen leidt tot de onmiddellijke en definitieve schorsing van het lidmaatschap. Bovendien is er per gekopieerd of verspreid adres een schadevergoeding van € 1.000 verschuldigd aan CamperStops Belgium. Als bewezen wordt dat de schade hoger is dan € 1.000, is CamperStops Belgium gerechtigd de bijkomende schade te verhalen.
 • Zorg ervoor dat u ten laatste om 20h00 (tussen 01-10 en 31-03 om 19h00) aankomt. U bent niet welkom in het midden van de nacht. Sommige plaatsen hebben hekken die ‘s nachts gesloten zijn. Door professionele of persoonlijke verplichtingen worden soms sluitingsdata of aankomsttermijnen gespecificeerd: respecteer ze! Bijvoorbeeld 18:00 uur. Houd u steeds aan het uiterste tijdstip dat de gastheer u wenst te ontvangen.
 • Kan u niet tijdig ter plaatse zijn, kies dan een andere overnachtingsplaats. Kom altijd voor het donker aan, uw gastheren hebben ook een gezinsleven.
 • Vergeet niet dat u een gast bent en niet een betalende klant. Wees vriendelijk en beleefd, groet de eigenaar bij aankomst en neem afscheid bij vertrek. Neem de tijd om te kijken welke lokale producten of diensten uw gastheer aanbiedt.
 • Parkeer alleen op de plaats die uw gastheer aangeeft zodat u uw gastheer niet stoort in zijn werkzaamheden.
 • Uw gastheer is niet verplicht faciliteiten zoals water of elektriciteit aan te bieden. Zorg er steeds voor voldoende water en elektriciteit bij te hebben.
 • Kampvuren, muziek en het gebruik van een generator zijn niet toegestaan. Vermijd lawaaioverlast. U bent te gast bij een familie die hier woont.
 • Vraag toestemming aan uw gastheer indien u wenst te barbecueën of buiten te koken.
 • Maak geen gebruik van toiletten, waterkranen, loos geen water en dump geen afval in de vuilniston zonder toestemming van de gastheer.
 • Denk eraan dat de meeste sites boerderijen of wijngaarden zijn en geen speelplaatsen. Let daarom goed op uw kinderen.
 • Vraag toestemming aan uw gastheer om uw hond zonder leiband te laten loslopen. Ruim steeds uitwerpselen van uw huisdier op. Respecteer de keuze van uw gastheer als die vermeldt dat huisdieren niet toegestaan zijn.
 • U hoeft niet op de vlucht te gaan: u bent niet verplicht om te kopen.
 • Laat de site zo schoon achter als u deze bij aankomst zou willen aantreffen. Vermijd enige hinder (geluid, afval …). De plaatsen zijn geen serviceplaatsen. Maak geen chemische toiletten in de toiletten leeg! Gooi geen sigarettenpeuken op de grond.
 • Onthoud dat CamperStops Belgium geen kosten in rekening brengt voor een overnachting. Verwacht dus niet dezelfde faciliteiten als op een camping.
 • Het kan voorkomen dat een gastheer u door omstandigheden niet kan verwelkomen. Respecteer dit aub.
 • Als de overnachtingsplaats is ingenomen door andere leden, kies dan een andere overnachtingslocatie. Respecteer het maximum aantal plaatsen die uw gastheer ter beschikking stelt.
 • Gelieve de door uw gastheer gestelde beperkingen te aanvaarden. CamperStops Belgium verstrekt niet dezelfde diensten als een camping.
 • Het CamperStops Belgium schema is bedoeld voor een verblijf van maximum 24 uur.
 
error: Deze pagina is beschermd.